Geduld Overwint

Hondenopvoedvereniging

Warm weer

Gevaarlijk warm weer Honden hebben vaak een dikke vacht en krijgen het dan ook snel erg warm. Hoewel de zomer bijna voorbij is, kan het in september en oktober ook nog aardig warm zijn. De hondenbescherming waarschuwt baasjes dan ook tegen de gevaren van het (eventueel nog komende) warme weer. Houd je hond koel anders…..

warm weer

Zo laten mensen hun hond met warm weer vaak gewoon net zo hard en lang naast de fiets meerennen als bij koeler weer. Ook je hond achterlaten in de auto (ook al staat de auto in de schaduw) bij warm weer is iets waarvan baasjes niet altijd beseffen dat het wel eens verkeerd zou kunnen aflopen.warm auto

Honden zweten namelijk niet zoals mensen. Honden raken hun warmte kwijt door te hijgen en via hun voetzolen. Als honden het te warm krijgen, wordt het bloed dik en stroperig en kan het hart het bloed niet voldoende rondpompen. Dit kan niet goed aflopen voor je trouwe viervoeter. Houd je hond daarom altijd lekker koel. Laat hem niet in de volle zon en geef hem genoeg te drinken. Ook een lekkere zwembeurt zal je hond heerlijk vinden!