Geduld Overwint

Hondenopvoedvereniging

Oprichting

Datum van oprichting van onze vereniging is al meer dan zesendertig jaar geleden. De vereniging is ontstaan omdat er destijds geen Hondenopvoedverenigingen bestonden in Tilburg. Om zulke trainingen te volgen, moest men naar de dichtstbijzijnde trainingslocatie en die was op dat moment in Eindhoven. Een dure hobby in tijden van de oliecrisis.

Zodoende zag onze vereniging het daglicht op 27 november 1979. We waren de eerste hondenvereniging in Tilburg. We begonnen met het geven van lessen op een heel klein veldje nabij het dierenasiel aan de Bosscheweg. Omdat er overdag een paardje op dat veldje stond, moesten we voor aanvang van de training eerst de paardendrollen van het veld verwijderen. De verlichting was een uit het dakraam hangende lamp bij het naastgelegen woonhuis.

Na die tijd dachten we een locatie gevonden te hebben aan de overzijde van de Bosscheweg. Het was een fijn veld voorzien van een schuilhok. Hier hadden we veel passanten, die even van hun fiets afstapten om onze verrichtingen op het veld gade te slaan. Maar daar moesten we weer weg omdat er huizen gebouwd gingen worden.

Met behulp van de gemeente kregen we een veld toegewezen aan de Oisterwijksebaan, achter de voetbalvelden van Longa. Dat was in 1987. Tot op dit moment zitten we daar nog steeds.